Blogia
TOTS SOM MANU D' EMTE

MES DE 200 PERSONES FIRMEN UN MANIFEST QUE DEMANA LA READMISIÓ DE MANU D' EMTE (publicat al Diari Tarragona21.cat)

Més de 200 persones firmen un manifest que demana la readmissió d’un empleat d’Emte Service

Manuel Vidal va ser acomiadat dos dies abans de la vaga general del 29 de setembre

 tarragona21.cat
11 de novembre de 2010
Adrián Muñoz
09 de novembre de  2010

Més de 200 delegats sindicals, presidents de Comitès d’Empresa i representants de col·lectius socials de tot l’estat han firmat un manifest en el qual exigeixen a l’empresa catalana Emte Service la readmissió de Manuel Vidal, un delegat del sindicat CGT a Tarragona acomiadat el passat 27 de setembre, només dos dies abans de la vaga general del 29-S.

acte reivindicatiu emte service
Un dels actes reivindicatius del sindicat d’Emte 
Cedida 

El manifest exigeix la readmissió de Manuel Vidal i el compromís dels signants de participar en les diferents campanyes públiques per aconseguir l’objectiu d’anul·lar l’acomiadament. "Amb tal objectiu des del moviment obrer de Tarragona estem promovent amb el suport de companys de tots els sindicats, una concentració cívica per a principis de desembre", han explicat mitjançant un comunicat.

Segons han informat des de la CGT, la "persecució" contra Manuel Vidal va començar fa dos anys, "quan l’empresa va acomiadar un treballador romanès, amb contracte fix i un fill malalt de càncer". Davant d’aquell acomiadament, Manuel Vidal i altres companys, sempre segons la versió del sindicat, "es van oposar amb totes les seves forces, exigint la readmissió del treballador acomiadat".

Després de la vaga contra aquell acomiadament, "l’empresa va posar en marxa el major atac antisindical de les últimes dècades a Catalunya: un treballador va ser directament acomiadat, un altre sancionat amb 42 dies d’ocupació i sou i un tercer, amb 21 dies d’ocupació i sou". "Després de l’eco social que va tenir aquella lluita, la justícia va obligar Emte a donar marxa enrere en tots els atacs: el treballador acomiadat va ser readmès i als altres dos els van retirar les sancions. Però ara l’empresa torna a la càrrega", asseguren.

"Des de la secció sindical de CGT a Emte Service, fem una crida a tots els sindicats, comitès d’empresa, delegats sindicals, treballadors, col·lectius socials, a qui ens ajudin a estendre la solidaritat amb aquesta lluita. Pensem que l’acomiadament de Manuel Vidal, no pot ser la base perquè altres empreses segueixin l’exemple d’Emte, acomiadant aquells delegats o treballadors que tenen en el punt de mira, per defensar els drets dels treballadors", continua el comunicat, que conclou amb la següent afirmació: "Si estenem la solidaritat amb aquesta lluita, pensem que podem aconseguir una victòria que serveixi d’exemple per a totes les empreses, però també de la necessària unitat de tots els treballadors per respondre als atacs".

0 comentarios