Blogia
TOTS SOM MANU D' EMTE

PUBLICAT A "tottarragona.cat" CGT DEMANA A LES ADMINISTRACIONS PUBLIQUES QUE ES PRONUNCIÏN CONTRA L'ACOMIADAMENT DEL DELEGAT D'EMTE

CGT demana a les administracions publiques que es pronunciïn contra l’acomiadament del delegat d’Emte
  
 
 L’acomiadament del Delegat de CGT a Emte va tenir lloc el passat 27 de setembre, dos dies abans de la Vaga General. Manu Vidal és un sindicalista amb més de 15 anys a les seves esquenes lluitant pels drets dels treballadors.

Des de la secció sindical de CGT a Emte Service, fem una crida a tots els sindicats, comitès d’empresa, delegats sindicals, treballadors, col•lectius socials, a qui ens ajudin a estendre la solidaritat amb aquesta lluita. Pensem que l’acomiadament de Manu, no pot ser la base perquè altres empreses segueixin l’exemple d’Emte, acomiadant aquells delegats o treballadors que té en el punt de mira, per defensar els drets dels treballadors. Si estenem la solidaritat amb aquesta lluita, pensem que podem aconseguir una victòria que serveixi d’exemple per a totes les empreses, però també de la necessària unitat de tots els treballadors per respondre als atacs.

La persecució contra Manu i altres companys va començar fa dos anys, quan l’empresa va acomiadar a Tarragona un treballador romanès, amb contracte fix i un fill malalt de càncer. Davant d’aquell acomiadament Manu i altres companys ens vam oposar amb totes les nostres forces, exigint la readmissió del treballador acomiadat i plantejant un sindicalisme de lluita, davant la idea de què no es "pot fer res" davant de qualsevol retall de personal o de drets. Tanmateix l’empresa va posar en marxa el major atac antisindical de les últimes dècades: Juanma Carrillo va ser acomiadat, Manu sancionat amb 42 dies d’ocupació i sou i Isma, amb 21 dies d’ocupació i sou. Després de l’eco social que va tenir aquella lluita, la justícia va obligar Emte a donar marxa enrere en tots els atacs: Carrillo va ser readmès i Manu i Isma el van retirar les sancions. Ara l’empresa torna a la càrrega.

Des de la secció sindical de CGT estem llançant una campanya pública denunciant l’acomiadament de Manu i reclamant la seva readmissió. Aquesta campanya va començar amb l’elaboració d’un manifest per la readmissió de Manu, que han firmat ja els Secretaris Generals de CGT, UGT, CCOO i USTEC de Tarragona. Així mateix estem organitzant la convocatòria d’una manifestació pública de suport a Manu, a celebrar a començaments de desembre.
¿Y esta publicidad? Puedes eliminarla si quieres.

0 comentarios

¿Y esta publicidad? Puedes eliminarla si quieres
¿Y esta publicidad? Puedes eliminarla si quieres