Blogia
TOTS SOM MANU D' EMTE

TOTS SOM MANU D'EMTE. READMISIÓ JA!!. COL.LABORA AMB LA LLUITA!!

TOTS SOM MANU D'EMTE. READMISIÓ JA!!.  COL.LABORA AMB LA LLUITA!!

El passat 27 de setembre, dos dies abans de la Vaga General, l’empresa Emte Service (del grup Emte-Comsa) va acomiadar el Manu Vidal, un sindicalista  amb més de 15 anys a les seves esquenes lluitant pels drets dels treballadors. La persecució contra Manu i els seus companys va començar fa més de dos anys, quan l’empresa va acomiadar un treballador rumano,con contracte fix i un fill malalt de càncer. Davant d’aquell acomiadament Manu i altres companys ens vam oposar amb totes les nostres forces, exigint la readmissió del treballador acomiadat i plantejant un sindicalisme de lluita, davant la idea de què no es "pot fer res" davant de qualsevol retall de personal o de drets. Tanmateix l’empresa va posar en marxa el major atac antisindical de les últimes dècades: Juanma Carrillo va ser acomiadat, Manu sancionat amb 42 dies d’ocupació i sou i Isma, amb 21 dies d’ocupació i sou. Després de l’eco social que va tenir aquella lluita, la justícia va obligar Emte a donar marxa enrere en tots els atacs: Carrillo va ser readmès i Manu i Isma el van retirar les sancions. En aquesta ocasió l’empresa acomiada el Manu, fent ús de la nova reforma laboral, indemnitzant-lo amb 20 dies per any i al·legant "causes objectives". Tanmateix l’única causa objectiva per al seu acomiadament és la seva lluita diària pels drets dels treballadors, reclamant el compliment del conveni i respecte a la normes laborals, oposant-se a tots els retalls de personal, defensant la unitat dels treballadors de les contractes de la petroquímica....etc Amb l’acomiadament de Manu la patronal pretén donar exemple a tots els treballadors i a delegats sindicals envíant el següent missatge : "mira això et pot passar si defenses els teus drets o els drets de tots. Volem que el vostre únic dret sigui el d’empassar-se (empassar-se amb tot i callar...) " Manu pensa que no podem permetre que ens treguin els pocs drets que ens quedan(y els seus companys de lluita també ho pensem), que no podem acceptar tots els retrocessos que suposa la nova reforma laboral i tots els retalls que ens vénen encima( jubilació als 67, retrocés de convenis, més acomiadaments|comiats, retalls sociales...etc). Per això l’acomiadament de Manu, no pot ser la base perquè altres empreses segueixin l’exemple d’Emte, acomiadant aquells delegats o treballadors que té en el punt de mira, per defensar els drets dels treballadors. Si difonem i estenem la solidaritat amb aquesta lluita, pensem que podem aconseguir una victòria que serveixi d’exemple per a les empreses, però també de la necessària unitat de tots els treballadors per respondre als atacs.

Ajuda’ns a guanyar aquesta lluita!!. Envia la resolució annexa, col·labora amb nosaltres en totes les tasques de la campanya.

Telèfon de contacte: 699825936
Fax: 977276554
Mail: sindicato@cgtemte.info

 

RESOLUCIÓ

Prou de persecució sindical a EMTE

Per la readmissió immediata de Manu Vidal

El abaix signant vol expressar la més enèrgica protesta per l’acomiadament del delegat sindical de la CGT, Manu Vidal. Aquesta mesura de la Direcció d’EMTE (Tarragona) és un cas evident de persecució sindical, dintre de la llarga trajectòria repressiva que acumula aquesta empresa. Manu Vidal, ha destacat en els últims anys per la defensa d’un sindicalisme combatiu, per la defensa dels llocs de treball en la seva empresa i per l’organització dels treballadors del sector del metall dels polígons industrials de Tarragona. Aquest és el motiu pel qual l’acomiaden i no les causes “objectives” que al·lega l’empresa, basant-se en la nova reforma laboral.

Exigim, per tant, la immediata readmissió del company Manu Vidal i ens comprometem a participar activament en aquesta campanya, denunciant aquesta pressa amb els mitjans que estiguin al nostre abast, fins a aconseguir aquest objectiu.

Així mateix sol·licitem a les institucions públiques: Generalitat de Catalunya i Ajuntament de Tarragona que tenen contractes amb aquesta empresa, bé directament (o a través de firmes integrades per EMTE com “Tarragona Serveis”que porten el manteniment d’instal·lacions municipals), que exigeixin a EMTE la readmissió de Manu Vidal i el cessament de tota repressió antisindical, ja que una empresa amb una concessió pública ha de donar exemple a l’hora de respectar els drets sindicals i laborals dels treballadors, i una Generalitat i Ajuntament que es diuen d’esquerres, han de vetllar perquè no siguin un exemple de tot el contrari.


Signat:
D.N.I:
Data:

Les adreces on enviar aquesta carta són:

Empresa EMTE Service: silvia.richarte@grupemte.com
Ajuntament de Tarragona: A/a Alcalde: jballesteros@tarragona.cat
Generalitat de Catalunya: a/a Delegat Govern a Tarragona: fxsabate@tinet.cat
Sección sindical CGT EMTE Service: sindicato@cgtemte.info

0 comentarios