Blogia
TOTS SOM MANU D' EMTE

CGT ES FA PRESENT AL PLE PER DEMANAR LA READMISIÓ...(noticia a tarragona21.cat)

http://www.tarragona21.cat/index.php?command=show_news&news_id=15825

El delegat sindical, Manuel Vidal, va ser acomiadat de l’empresa concessionària del manteniment d’instal·lacions elèctriques municipals dos dies abans de la vaga general del 29-S.

Redacció 15 de novembre de  2010

Aquest matí, un grup ampli de delegats de CGT i treballadors d’Emte Service han acudit al ple de l’Ajuntament de Tarragona per demanar al govern municipal que intervingui davant l’empresa Emte Service (concessionària del manteniment d’instal·lacions elèctriques municipals mitjançant la UTE Tarragona Serveis) perquè readmeti al delegat de CGT, Manuel Vidal, acomiadat dos dies abans de la vaga general del 29-S.

cgt emte manu vidal
Membres de la CGT desplegant una pancarta al ple. 
Tarragona21.cat 

Tal i com es pot llegir en una nota de premsa remesa des de la CGT d’Emte, "pensem que l’ajuntament ha de vetllar perquè les empreses amb una concessió pública respectin escrupolosament els drets sindicals i laborals dels treballadors i pressionar a EMTE perquè readmeti al delegat acomiadat. Amb aquest motiu, des de la CGT hem desplegat una pancarta en el ple municipal, reclamant la readmissió de Manuel Vidal, i entregant un escrit a l’alcalde, Josep Felix Ballesteros, sol·licitant el seu suport per a aquesta lluita i per la concentració de solidaritat amb el treballador acomiadat que se celebrarà el dijous 2 de desembre a les 19:00 hores a l’estàtua dels Despullats".

Segons la CGT, la "persecució" contra Manuel Vidal va començar fa dos anys, quan l’empresa va acomiadar un treballador romanès, amb contracte fix i un fill malalt de càncer. Davant d’aquell acomiadament, sempre segons la versió del sindicat, Manuel Vidal i altres companys es van oposar amb totes les seves forces, exigint la readmissió del treballador acomiadat. Després de la vaga contra aquell acomiadament, "l’empresa va posar en marxa el major atac antisindical de les últimes dècades a Catalunya: Juanma Carrillo va ser acomiadat, Manuel Vidal sancionat amb 42 dies d’ocupació i sou i Ismael, un altre company, amb 21 dies d’ocupació i sou. Després de l’eco social que va tenir aquella lluita, la justícia va obligar Emte a donar marxa enrere en tots els atacs: Carrillo va ser readmès i Manuel i l’altre company van veure retirades les sancions. Ara l’empresa torna a la càrrega".

//

0 comentarios