Blogia
TOTS SOM MANU D' EMTE

PUBLICAT AL DIARI DIGITAL delcamp.cat CGT DEMANDA A EMTE PER PERSECUCIÓ SINDICAL

http://www.delcamp.cat/index.php?command=show_news&news_id=12113
CGT demanda a l’empresa tarragonina Emte Service per persecució sindical

El sindicat ha iniciat una campanya pública per tal que el seu delegat Manuel Vidal torni a ser readmès

Redacció - Tarragona
29 d’octubre de 2010

Després de l’acomiadament del delegat de CGT a l’empresa Emte Service, Manuel Vidal, el sindicat ha decidit presentar una demanda al Jutjat Social de Barcelona contra el seu acomiadament i al·legant la persecució sindical que suposadament està patint. Emte és contractista de la Generalitat i ajuntaments com el de Tarragona en feines de manteniment d’instal·lacions elèctriques.

 
CGT 

El passat 27 de setembre, dos dies abans de la Vaga General, aquesta empresa va acomiadar a Manu Vidal, al·legant "causes organitzatives", després d’haver perdut un contracte amb el Servei Català de Salut. Segons el sindicat, però, "aquesta és una molt mala excusa", ja que el seu lloc de treball no era als centres del Servei Català de Salut i asseguren que el motiu real d’aquest acomiadament és la lluita duta a terme com a delegat de CGT en el dia a dia de l’empresa, "reclamant el compliment del conveni, exigint respecte a la normativa d’higiene i salut laboral, denunciant retalls de personal, i organitzant els treballadors per defensar els nostres drets de forma col·lectiva".

CGT manifesta que la persecució contra Manu i els seus companys no és nova i que aquesta va començar el 2008, després de la convocatòria d’una vaga contra l’acomiadament d’un treballador romanès. Segons el sindicat, després de la vaga l’empresa va posar en marxa "el major atac antisindical de les últimes dècades a Tarragona" contra els membres del sindicat. Juanma Carrillo va ser acomiadat, Manu sancionat amb 42 dies d’ocupació i sou i l’Isma, amb 21 dies d’ocupació i sou. La justícia, però, va obligar a readmetre a Carrillo i als altres dos se’ls van retirar les sancions.

Ara, CGT ha iniciat una campanya pública per tal que Manuel Vidal torni a ser readmès. El pròxim acte tindrà lloc el dia 2 de desembre, a les set de la tarda, davant de la seu de la patronal, a la Rambla Nova de Tarragona.

0 comentarios